MSA Global Lojistik

İthalat Danışmanlığı

İthalat Danışmanlığı

İthalat ile ilgili tüm detaylar


MSA Global Lojistik ithalat yapmak ve profesyonel yardım almak isteyenler için ithalat danışmanlık şirketleri hizmet veriyor. Firma imajı ve ithalat işlemlerinin sorunsuz, hızlı ilerlemesi için alanında uzman bir ithalat danışmanı yardımı almanızda yarar vardır.

İthalat Nedir?

Ülke sınırları dışında üretilen ürünün, eşyanın satın alınarak, ülkeye getirilmesine ithalat denir. İthalat, kısaca “dış alım” olarak tanımlanabilir. Dışa satım olan “ihracat” ile birlikte dış ticareti ve dengeyi oluşturur. Özel veya tüzel kişi/kişilerin ithalat yapabilmeleri için belirli prosedürler bulunuyor. İthalatın belirli sınırlamaları ve kuralları bulunuyor. İsteyen herkes dilediği gibi yurt dışından ithal yapamaz.

2021 yılının ilk 5 ayına bakıldığında; Rusya (1.557 milyon $), Brezilya (672 milyon $), Ukrayna (383 milyon $), ABD (335 milyon $), Malezya (321 milyon $) en fazla ithalat yapılan 5 ülke olarak öne çıkıyorlar. Bu 5 ülkeyle yapılan ithalat, toplam ithalatın yüzde 47’sini oluşturuyor. En çık ithal edilen ürünler arasında ise; altın, binek otomobil, dökme demir çelik döküntüsü ve hurdaları, karayolu taşıtları için aksam parçaları ve aksesuarları, petrol ürünleri, buğday, ham ayçiçek yağı ve soya fasulyesi öne çıkmaktadır.

İthalat yapmak isteyen işletme, kurum veya kuruluşlar Türk Ticaret Kanunu, Gümrük Kanunu, yönetmelik ve tebliğleri çok iyi bilmeleri ve güncellemeleri takip etmeleri gerekiyor. Gümrük ve ithalat işlemleri deneyim ve profesyonellik istemektedir. En ufak hata payına yer yoktur. Bu nedenle ithalat danışmanlığı yardımı almanız yararınıza olacaktır.

İthalat Danışmanlığı Nedir?

Globalleşen dünyada ülkeler arası ticaret daha kolay ve hızlı hale gelmiştir. İşletme ve firmalar hammadde,kaynak ihtiyaçlarını dünyanın herhangi bir yerinden karşılamaktadır. İthalatın yaygın ve etkin olarak yapılmasıyla ithalat ihracat danışmanlığı iş kolu ortaya çıkmıştır. İthalat danışmanlığı; yurt dışı ticaret yapmak isteyen kurum, kuruluş veya işletmelere bu süreçte yol gösterme, işlemi yürütme ve takip etme hizmetidir.

Uluslararası tecrübesi olmayan, ithalat işlemlerine yeni başlayacak işletmelerin en büyük sorunları; dış piyasaya hakim olamamaları, pazar araştırması için büyük zaman kayıpları yaşamaları, kalite/maliyet fırsatını yakalayamamaları, anlaşma ve ürünleri sorunsuz ülkeye getirme sürecidir. Firmaların pazar araştırması, anlaşma ve ürünü ülkeye getirme sürecinde sorun, zaman ve maliyet kaybı yaşamamaları adına ithalat danışmanlık hizmeti veren ithalat ve ihracat danışmanlığı firmasıyla çalışması en doğrusudur. İthalat danışmanlığı şu hizmeti vermektedir;

  1. İthal edilecek ürünle ilgili pazar araştırması yapar.
  2. En avantajlı üretici firma tespit edilerek, görüşme ayarlar. Görüşmeye katılımcı veya yetkili olarak katılır.
  3. Satın alınacak ürünle ilgili bütün detayları dosya haline getirir.
  4. Satın alınan ürünün nakliye sürecini ayarlar, takibini yapar.
  5. Ürünün ülkeye getirilmesinde ithalat gümrük işlemlerinde yurtdışından gelen evrakların kontrolünü gerçekleştiriyor.

Kimler İthalat Yapabilir?

Kimlerin ithalat yapabileceği İthalat Rejimi Kararının 8. maddesinde açıkça belirtilmektedir. Buna göre Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca vergi numarası olan her gerçek ve tüzel kişi, yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan kişiler, ortaklıkları ithalat işlemlerini yürütebilirler. Kısaca vergi numarasına sahipseniz ithalat yapmanızda bir engel bulunmamaktadır. Vergi numarası dışında özel bir izin veya belge almanız gerekmiyor.

Özel anlaşmalara dayanan ithalat, kitap ve diğer yayınların ithalatı, ülkemizde açılan uluslararası fuar ve sergilerde  perakende satışına izin verilen malların ithalatında vergi numarası aranmamaktadır.

İthalat ile İhracat Arasındaki Farklar

  1. İthalat, yurt dışından mal alınması, dış alımdır. İhracat ise yurt dışına mal satılması, dışa satımdır.
  2. İthalat, yurt içinde bulunmayan mal talebini karşılamak; ihracat ise pazar payını ve küresel varlığını artırmaktır.
  3. Yüksek ithalat seviyesi, güçlü iç talebin; Yüksek ihracat seviyesiyse, dış ticaret fazlasının bir göstergesidir.

İthalat Danışmanlık Ücretleri

Dış ticaret pazarında faaliyette bulunan ithalat ihracat danışmanlık firmaları bulunuyor. Bu firmalar belirli bir ücret karşılığında hizmet veriyorlar. Firmalar arasında verilen hizmetin boyutu ve sürecine bağlı olarak ithalat danışmanlık

ücreti değişiyor. 2021 yılında gümrük vergisi ve müşavirliği asgari ücret tarifesi belirlidir. Bu fiyatlar standart olduğundan firmanın ithalat öncesi, süreci ve sonrası hizmetleri karşılıklı anlaşmaya bağlıdır.

İthalat danışmanlık ücretini ve nasıl bir hizmet beklediğinizi firmanın web sitesine girerek, öğrenebilirsiniz. ilgili kişiyle görüşüp, aklınıza takılan soruları ve beklentileri sorabilirsiniz.

Çin İthalat Danışmanlık

Çin, Uzak Doğu’nun büyüyen ve gelişen büyük pazarı olarak sadece Türkiye’yi değil, bütün dünya ülkeleri için cazibesini koruyor. Çin pazarının düşük maliyet sunması, özel ve tüzel kişilerin ithalat için yönlerini bu tarafa çevirmelerini sağlıyor.

Çin’den ihtiyacı olan hammadde veya mal ihtiyacını karşılamak isteyenlerin önüne, bilinmeyen bir pazar ve gümrük işlemleri çıkıyor. Sürecin doğru ve yakından takip edilmesi, profesyonel yönetim gerekiyor.

Çin’den ithalat yapmak isteyenler için bu pazara hakim, süreci doğru yönetecek ithalat danışmanlık firmaları görev yapıyor. Firmaya, ithal etmek isteyeceğiniz ürün ve özelliklerini söylemeniz yetiyor. Firma, Çin pazarında detaylı araştırma yaparak, en avantajlı üretici/üreticileri tespit ediyor. Böylece sizi zaman ve maliyet kaybından kurtarmış oluyor.

Çin İthalat Danışmanlık Ücretleri

Çin’den ithalat yapmak istiyorsanız öncelikli olarak bu pazara hakim, deneyimli, alanında uzman ve profesyonel bir ithalat ihracat danışmanlık firması seçmelisiniz. Seçtiğiniz firmanın hizmet kalitesi ve boyutuna bağlı olarak danışmanlık ücreti değişiyor.

  • Detaylı ürün-üretici-fiyat sektörü,
  • Maliyet fizibilitesi,
  • Fabrika-güvenirlilik onayı,
  • Nakliye hizmeti,
  • Kapı, Depo veya Fabrika teslimi,
  • Müşteriyle yapılacak fuar veya fabrika ziyaretleri ayrı ayrı ücretlendirilmektedir.

Sizin için en doğru ve ekonomik danışmanlık ücretini öğrenmek istiyorsanız, firmanın web sitesini ziyaret edebilir, telefonla iletişim kurabilirsiniz.

İthalat Danışmanlık Şirketleri

Çin başta olmak üzere herhangi bir ülkeden ithalat yapmak zorlu ve hassas bir süreçtir. Hangi malların ithalatına izin verildiği, gümrük idaresine hangi belgelerin sunulacağı, gümrük vergisi, nakliye ve malların gümrükten çıkarılması uzmanlık ve profesyonellik isteyen işlemlerdir.

İthalat yapmak isteyen bütün kişi veya işletmeler süreci bilseler dahi mevzuat sürekli değişip, güncellendiği için hata yapabiliyorlar. İthalat ve gümrük süreci en ufak hatayı kabul etmediği için ithalat danışmanlığı şirketleri gibi bu işte uzman ve deneyimli firmalarla çalışmak en doğrusudur.

İthalat, iç pazar ihtiyacının karşılanması adına çok önemlidir. Vergi numarasına sahip özel veya tüzel kişiler ithalat yapabilirler. İthalat sürecinin doğru yönetilmesi firmalar adına çok önemlidir. En ufak hata zaman, maliyet ve itibar kaybına yol açmaktadır. Bu nedenle pazara hakim, süreci doğru yönetecek ithalat danışmanlık firmasıyla çalışmak en doğrusudur.


gumrukleme-320x187.jpg

MSA Global Lojistik


Konteyner Çeşitleri ve Hizmet Ücretleri



İletişim

Telefon: +90 324 238 38 17
Eposta: info@msalog.com


truck-vignette-gray.png

Size özel fırsatlarımız ve Tekliflerimiz için

BİZE HEMEN ULAŞIN!